Süleyman Akyol İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: • Öğrencilerinin doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onu istek ve ilgilerine göre geliştirmek. • Öğrenciye, Atatürk İlke ve İnkılâplarına, T.C. Anayasasına ve Türk demokrasinin ilke ve yöntemlerine uygun, haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarına yüklenebilme bilincini ve yeteneğini kazandırabilmesini sağlamak. • Öğrenciyi, toplum içinde rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresinde edilgen olduğu kadar etken uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek. • Öğrenciye, kişisel, toplumsal sorunları tanımak ve sorunlara bilimsel yaklaşımlarla çözüm arama alışkanlığı kazandırmak. • Öğrencinin, mesleki ilgi ve yeteneklerini açıklık kazanmasını sağlama, gelecekteki mesleğini seçmesini kolaylaştırmak.

Misyon: İmam Hatip Ortaokulu Olarak: Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

Başarılar:

Servis Bilgisi: köylerden öğrenciler taşımalı olarak gelmektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: % 100
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları: DEĞİŞEN ANNE BABA ROLLERİ PROJESİ

WEB - https://sarkikaraagacimamhatiportaokulu.meb.k12.tr

Adres - CAMİKEBİR MAH. 1113. SK. SÜLEYMAN AKYOL IMAM HATIP ORTAOKULU BLOK NO 1 ŞARKİKARAAĞAÇ / ISPARTA

Öğretim Şekli :NORMAL GÜNDÜZLÜ

Yerleşim Yeri - ilçe merkezi.

Ulaşım ilçe merkezinde ulaşım sorunu yoktur.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 120 km-500 m